fbpx

Hoe tijgeren door het gras en mediteren het verschil voor mij maakten!

Had ik dit maar veel eerder gedaan…

Stel je eens voor dat je klachten er niet meer zijn. Nee niet eventjes weg, maar gewoon weg en niet meer terug komen. Het is niet vreemd als je dit niet kunt voorstellen. Ik heb het in ieder geval nooit gekund.
Ik heb altijd gedacht dat ik met mijn buikpijn en vermoeidheid moest leren leven. Al vanaf mijn 14e waren deze klachten er. Waarom zouden ze ineens weg zijn?
Wat heb ik allemaal niet geprobeerd om er vanaf te komen. Echt van alles. En soms dacht ik dit is hét. Mijn klachten zijn weg, maar dat duurde nooit heel lang. Inmiddels snap ik waarom dit allemaal niet gewerkt heeft.

Deze training is anders dan alles wat ik ooit gedaan heb

Tijdens mijn training bij de pijn reset methode van Tim van Orsouw kwam ik erachter wat wel helpt en hiermee heb ik mezelf pijnvrij kunnen maken.
Deze training deed ik omdat ik voor mijn gevoel in mijn werk als fysiotherapeut mensen niet voldoende van hun chronische klachten af kon helpen. De manier van werken en het systeem waar ik als fysiotherapeut in werk beperkten mij daar in. Ik ging op zoek naar een manier waarbij ik van waarde kan zijn met al mijn kennis en vaardigheden.

Ik deel een persoonlijk verhaal met je

Vroeg in de ochtend lig ik op mijn buik in het, door de dauw, nog natte gras. Ik heb een blinddoek voor mijn ogen en ik tijger naar voren. Geen idee hoe lang al…en geen idee hoe lang nog. Na drie dagen intensieve training heb ik het fysiek zwaar. Ik lijd in stilte. En terwijl ik daar door het gras kruip komen er werkelijk uit het niets inzichten naar boven.
Hé dit ken ik niet. En weer één en weer één. En toen realiseerde ik me opeens wat dit was. Ik had weer connectie met mezelf. Met mijn innerlijke stem. 
Dertig jaar lang heb ik mijn gevoel weggestopt, belangrijke dingen uitgesteld, mezelf weggecijferd en anderen gepleased. En precies deze eigenschappen bleken de triggers voor mijn buikpijn en mijn vermoeidheid.

Terug naar de basis

Zittend op de grond, de benen gevouwen en mijn hoofd licht gebogen mediteer ik. Steeds een beetje dieper kom ik. Daar waar ik al zo lang niet geweest ben. Door zo diep naar binnen te gaan en in connectie te zijn met wie ik ben kwamen er inzichten uit mijn verleden. Dit maakte alles in één klap duidelijk. Ik begreep waar mijn gedrag vandaan kwam, mijn boosheid en mijn eenzaamheid. Door hier licht op te schijnen is er een last van me afgevallen. Het heeft voor mijn brein nu ook geen zin meer om mij af te leiden met allerlei lichamelijke klachten. De emoties en gevoelens mogen er vanaf nu zijn.

Wat ik nu weet dat moet ik gaan delen!

Na deze training ben ik veranderd. Ik weet weer wie ik ben en ik heb ik besloten om het anders aan te gaan pakken. Ik heb nu zoveel tools, kennis en zoveel ervaring met buikpijn en vermoeidheid dat het zonde zou zijn als ik dit niet zou gebruiken om jou hiermee te helpen. Ik ben zelf pijnvrij en weet hoe ik dit zo kan houden.
Wil je meer over mij lezen volg mij dan op Instagram