fbpx

Mind-Body coaching is onmisbaar bij het oplossen van chronische pijn

Je zult iets moeten proberen dat je nog niet geprobeerd hebt

De meeste van mijn cliënten hebben al van alles geprobeerd om van hun klachten af te komen. Ze hebben hun voeding aangepast, ze gebruiken supplementen, hebben tal van specialisten bezocht etc. Maar niets helpt ze om echt van hun klachten af te komen.

Wanneer de methodes die je hebt geprobeerd niet helpen dan denk je misschien dat de klachten die je hebt niet op te lossen zijn. Ik snap die gedachte!

Waar je waarschijnlijk nog niet eerder aan gedacht hebt is Mind Body coaching.

Ik ken weinig behandelaars, die de relatie leggen tussen lichamelijke klachten en het brein. Dit is ook niet verwonderlijk want dit is iets dat je niet leert op een reguliere opleiding. Ook ik heb dit pas later geleerd toen ik de opleiding bij de Pijn Reset Methode ben gaan volgen.

Mind-Body Coaching programmeert jouw brein opnieuw 

De allerbelangrijkste functie van jouw brein is zorgen dat jij overleeft. Dus alles wat het brein ziet als bedreigend voor jou, daar gaat het op reageren. 

Een voorbeeld: Je fiets in een smal steegje en je hoort ineens een hond achter een schutting blaffen. Je brein registreert dit en ziet dit meteen als bedreigend. Binnen een seconde worden er allerlei stofjes in je lichaam vrijgemaakt om te reageren. In dit geval om te vluchten of te vechten. 

Nu terug naar chronische pijn. Er is nu geen blaffende hond, maar je bent al heel lang boos op laten we zeggen je partner. Je voelt hierbij negatieve emoties zoals boosheid of misschien onbewust zelfs wel woede of haat. 

Wat je vroeger geleerd hebt zorgt er nu voor dat je klachten niet overgaan

Je brein ziet deze negatieve emoties als bedreigend voor jou. Dit heeft hij (meestal) geleerd toen je jong was. Je ouders vertelde bijvoorbeeld dat je niet boos mocht zijn en je moest proberen om je eroverheen te zetten. 

Je brein heeft dus al heel vroeg geleerd dat deze negatieve emoties er niet mogen zijn. Je brein gaat nu met man en macht proberen om deze emoties niet meer te voelen. Het brein gebruikt hiervoor een afleidingsstrategie, zodat deze emoties niet gevoeld hoeven worden.

Wat gebeurt er nu wanneer je je boos voelt?

Wanneer jij je nu boos voelt dan is je brein is in staat om bloedvaten in je lichaam te doen vernauwen, zodat er (tijdelijk) minder bloed doorheen gevoerd wordt. Hierdoor ontstaat in bepaalde gebieden van je lichaam een mild zuurstoftekort. Hierbij komen stofjes vrij die de pijn antennes, die in de buurt liggen, prikkelen. Hier ontstaat de pijn die jij voelt.

Wat gebeurt er nu wanneer jij je boosheid nou ook nog eens nooit uit? Precies je raad het al…er ontstaat langdurige chronische pijn. 

Je lost uiteindelijk zelf je pijn op

Door jou tijdens mind-body coaching sessies bewust te maken van emoties die opgeslagen liggen in jouw onbewuste deel van het brein ben jij zelf in staat om je chronische pijn op te lossen. 

Wanneer je de onbewuste negatieve emoties naar het bewuste deel van je brein brengt. En tegen je brein zegt dat deze emoties er mogen zijn dan zal het brein ze ook niet meer als bedreigend zien. Hierdoor is het ook niet meer nodig voor je brein om een afleidingsstrategie te bedenken.

Hoe ziet Mind-Body coaching er in de praktijk nu uit?

Je doet tijdens het 6 weeks coachingsprogramma 12 opdrachten, die je via de mail van mij krijgt en thuis kunt maken. Deze opdrachten zijn het begin van de training voor je brein. Op de reset dagen doe ik specifieke emotie reset oefeningen met je. Deze oefeningen geeft de training die je doet een enorme boost.

Door de training ga jij je onbewuste brein als het ware herprogrammeren. Je gaat de instellingen aanpassen. Je vertelt je brein eigenlijk dat wat hij vroeger heeft geleerd niet meer klopt. De negatieve emoties die je brein verborgen probeert te houden mogen er gewoon zijn. Wanneer je deze namelijk boven water hebt, dan heb je de sleutel in handen om echt pijnvrij te zijn.

Als je alles wat hierboven staat gelezen hebt, dan snap je nu waarom mind-body coaching zo effectief is.

In de volgende blog leg ik je meer uit over de 2e onderdeel van het coaching programma, namelijk lifestyle coaching en waarom dit onmisbaar is om blijvend resultaat te boeken

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *